Gasp Knee Wraps

Knee Wraps. Je kan ze vergelijken met wrist wraps maar dan voor je knieën, logisch eigenlijk. :)

Tijdens het diepe deel van een squat of leg press zorgen knee wraps ervoor dat je uit het dode punt geholpen wordt door hun elasticiteit en je dus makkelijker terug omhoog geraakt.

Overgebruik van wraps, bevoorbeeld elke been training neemt veel van de training effort weg, aangezien je in het punt waar je het meeste moeite moet doen geholpen wordt, train je niet zo zwaar als anders. Ze zijn daarentegen wel zeer handig tijdens een poging om je 1RM scherper te stellen. Dan ondersteunen ze je knieën zodat deze al niet kunnen doorslaan en helpen je net dat beetje dat je nodig hebt om je training naar een volgend punt te brengen.

Wij gebruiken de GASP knee wraps die er best aardig uitzien: http://ee.gasp.nu/accessories/hardcore-wrist-wraps-black/

Wat doet het: je knieën ondersteunen tijdens een zware set en je uit het dode punt helpen.

Waar kun je het krijgen: overal, maar dan ook echt overal online of in sport winkels.

Hoeveel kost het: knee wraps zijn niet goedkoop, maar aangezien je heel wat stof krijgt valt het wel mee, een 40 euro zullen ze wel kosten.

Voordelen:

  • Makkelijk in gebruik
  • Je merkt het verschil in steun en stabiliteit
  • Veiliger voor zware gewichten
  • Helpen je uit het dode punt vertrekken
  • Stevige uitvoering

Nadelen:

  • Als je ze voor elke set gaat gebruiken verdwijnt het nut van je training een beetje
  • Je moet weten hoe ze op te binden

Zijn we tevreden: Zeer tevreden

Is het een aanrader? Jazeker

Eigen gebruik: wij gebruiken ze enkel voor de laatste en zwaarste squat set, niet voor leg presses of andere oefeningen. Ze geven met net dat ietsje meer vertrouwen waardoor ik met een gerust hard een zwaarder gewicht durf te pakken. Ook de hulp uit het dode punt is geweldig om je training extra zwaar te maken.

Hoe inbinden? Je moet beginnen direct onder je knie, terwijl je knie niet volledig gestrekt is. Dan wikkel je de wraps naar boven en je trekt elke wikkel goed aan. De onderkant van de elke nieuwe laag moet op de oranje band in het midden uitkomen. Eenmaal op het einde van je wrap steek je het topje terug onder de voorgaan wikkel. Geen zorgen dat het loskomt, dit is nog nooit voorgevallen (een exemplaar met velcro daarentegen al wel). Herhaal voor het andere been. Squat en maak ze direct terug los.

1 ping

  1. Gasp Knee Wraps Review » MyWorkout.be says:

    [...] Gasp Knee Wraps [...]

Leave a Reply